Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


- Belső utazás (érzelmi-testi szinten)

Belső utazás (érzelmi és testi  a személyes szabadságodról szól, hogy olyan életet élj amelyet megálmodtál magadnak.
 
Az életutazás, belső utazás = (érzelmi, akár testi utazás), de szintén az Anya-seb, Apa-seb oldása is lélek szinten történik egy mélytudat állapotban, ahol a páciens teljesen tudja kontrollálni az eseményeket, és önmagát.
Ezen a szinten senkit sem lehet akarata ellenére befolyásolni. A terápia alkalmával, a páciens felveszi a kapcsolatot a felsőbb tudatos énjével. Ez az állapot mélytudat szinten történik, ezáltal kiválóan alkalmas rá, hogy a rögzült eseményt feloldjuk. Úgy, hogy az időben visszamegyünk, megkeressük azt az emléket, ami előidézte a betegséget. A páciens újra átéli a tudatalattiba mélyen elnyomott élményt, és a felszínre hozza, egészen addig, míg a közömbössé nem válik az adott történés iránt.
A végén megerősíthetjük pozitív élmény behelyettesítésével. Így az emlék megmarad, de már nem okoz problémát, szorongást vagy fájdalmat, és az emlék súlya leesett róla. Előfordulhat, hogy az adott betegség okát nem találjuk a jelen életben, így egy előző életbe kell visszavezetni a pácienst.
A kezelés időtartama másfél-két óra.

Brandon Bays tanfolyamát 2003-ban végeztem el, azóta nagyon sok embernek tudtam segítséget nyújtani ezzel a módszerrel, amit kiegészítettem a belső vezetésem általi technikával.
Az évek során azt tapasztaltam, nincs két egyforma kezelés, és vonatkozik az Anya-seb oldásra is, mert a belső vezetésem a gyógyítási folyamatot egyénre szabottan vezeti le.Brandon Bays a gyógyítási módszer létrehozója sorait idézem.

BELSŐ UTAZÁS=SEJTSZINTŰ GYÓGYULÁS A LEGMÉLYEBB SZINTEN.

- A Belső utazás egyik eszköze :
A TESTI UTAZÁS- A testi utazás során, az utazó rábízza magát a saját belső bölcsességére, lelkére, hogy mutassa meg, tárja fel a tudatos elme számára, hogy egy adott testi probléma érzelmi eredete honnan származik.
-
ÉRZELMI UTAZÁS - során, a korlátozó, fájdalmakat-elakadásokat okozó érzelmi mintákat, rétegről-rétegre haladva oldjuk fel és minősítjük át, megérkezve Önmagunkban lévő isteni Forráshoz.
----------------------------------------------------------------------
- A Belső Utazás egy olyan önfelfedező módszer, amelyben a testi, lelki vagy érzelmi problémáid gyökeréhez tudsz eljutni, és megoldva azt a testedben-lelkedben felszabadulva, megkönnyebbülve élhetsz tovább.
Ahhoz, hogy tényleges gyógyulás megtörténhessen teljesen ki kell üríteni az eltemetett fájdalmat, szégyent, utálatot, megbántottságot.
Nem kerülhetjük ki ezt - a gyakran felzaklató - fázisát az Utazásnak, meg kell történjen a "kiürítés" és az elengedés mielőtt a valódi, igazi feloldás megtörténhet. Ha ugyanis nem tesszük, akkor mint program bennünk marad, és folytatja saját életét, ami igencsak romboló lehet.
Nagyon gyakran az emberek azt gondolják, hogy kikerülhetik a szembesülést a régi fájdalommal, a régi történet minden kínjával - úgy hiszik megkerülhetik az igazság kimondását, illetve a vele való szembesülést - és egyből az elengedéshez ugranak.
Belekergetik magukat abba a csapdába, hogy csak azáltal megtörténik a gyógyulás, ha kimondják a szavakat. Ráadásul felvesznek egy olyan hamis pózt, hogy íme ők az emelkedett lelkek, akik önzetlenül felajánlják a bocsánatukat.
Amikor felhívom a figyelmüket arra, hogy csak látszat módon foglalkoznak az ügyükkel, és a csoda, a gyógyulás akkor történik meg, ha a tényleges szembesülés a fájdalommal létrejön. Ekkor gyakran azzal "védekeznek", hogy "ők nem akarnak semmi bántót vagy csúnyát mondani. A tényleges ember pedig nincs is itt és csak úgy negatív dolgokat meg minek mondjon."
Az ügy és hozzákapcsolódott érzés már eleve itt van valahol a testben tárolva. Tehát érdemes rászánni azt 30-45 percet, hogy őszintén, teljesen és alázatosan elfogadjuk, szembenézzünk vele és kiadjunk magunkból minden eltemetett fájdalmat, elengedjük az elfojtott érzéseket, hogy tisztába kerüljünk az egész üggyel. Ezzel egy egész életre le lehet zárni, vagy pedig folyamatosan szivárogni fog belőlünk, és minket is másokat is csak bántani fog mindvégig.
Azok az utálattal és megbántottsággal teli szavak már itt vannak benned. Végre fogadd el a tényt, és engedd ki magadból most és mindörökre. Választhatod azt is, hogy pátyolgatod magadban, és hagyod, hogy folytassa romboló munkáját. Megígérem, hogy az az ember mindennap kapja tőled- bár nem hangosan- ugyanazokat a szavakat.
Döntsd el, hogy szerinted mi a hasznosabb, gyógyítóbb neked? Szembenézni az üggyel és kitakarítani, vagy ragaszkodni hozzá, és hurcolni magaddal?
Ahhoz, hogy a teljes, valódi és gyógyító elengedés megjelenhessen, neked szabaddá kell válnod és igazzá.
Hatalmas különbség van az elfogadás és megbocsátás között.
Én hosszú évekig az elfogadás szintjén voltam. Az elfogadással mindössze csak felvettem egy "nemes" pózt, hogy nézzétek én milyen "kegyes" vagyok, milyen könyörületes, milyen megértő, hogy felülemelkedtem és elfogadtam még a velem esett erőszakot is.
Kedves, könyörületes (arrogáns) ÉN.
Ahhoz, hogy teljesen és feltétel nélkül megbocsáthassak, meg kellett nyitni a szívemet, ki kellett jönni hamis világomból és fel kellett adni 30 év hibáztató játékát, hogy tökéletesen, szívem mélyéből jelenjen meg a bocsánat.
Ez fájt, és szembe kellett néznem saját büszkeségemmel: olyan hamisan nemessé és szentté váltam saját magam előtt. Fel kellett számolnom az álszentségemet, és fel kellett adnom a hamis, magamban dédelgetett történetet. Ez a történet, amit magamról kialakítottam, hazugság volt. El kellett szakadnom attól a hazugságtól, hogy "az élet elbánt velem". Amikor eljutottam a tényleges, valódi megbocsátáshoz, akkor hullott le rólam a szégyen teljes mértékben, akkor lettem szabad.
Ebben a folyamatban vált számomra világossá, hogy a daganat sose ragaszkodott hozzám - én ragaszkodtam a daganathoz, és 30 év hazugsága a tiszta és igaz bocsánat pillanatában eltűnt.
A történet folytatása már történelem: 3 és fél héttel később a daganat nyom nélkül eltűnt műtét és gyógyszerek nélkül.
Az igazi feloldozás gyógyító ereje megdöbbentően erős. Meggyógyít testet. Meggyógyít életet. Meggyógyít kapcsolatokat. Egész nemzeteket meggyógyíthat. Egy olyan ajándék, amelyet saját magadnak adsz.
Sokszor azt hisszük, hogy a másik kedvéért bocsátunk meg. A valóság az, hogy a megbocsátás által Te válsz szabaddá.
A kulcs az alázatosság. A valódi megbocsátásban az alázatosság mindig jelen van, természetesen árad, a szabadság jelenik meg benne és általa. (Brandon Bays)
----------------------------------------------------------------------
A pszichoszomatikus betegségek körében, a szervi problémák mögött, túlnyomórészt lelki okok húzódnak, és képeződnek le fizikai síkra bizonyos szervi megbetegedést okozva. Idesorolhatjuk a pánik betegséget, az alacsony és magas vérnyomást, migrént, orvosilag nem indokolt szívproblémákat, belgyógyászati, nőgyógyászati, bőrgyógyászati problémákat, dadogást, álmatlanságot, légszomjat, fulladást, allergiát stb..
Tudnunk kell, hogy minden egyes sejtünk információt tartalmaz, és a sejt elpusztulása után átörökíti a másiknak, így egy teljes láncolatot alkot. Sejtszinten őrizzük az életünkben átélt történéseket.
Sajnos nem csak a jót, hanem a fájó élményeket is, amit nem tudtunk feldolgozni. Mivel nem kellemes az élmény, és hogy ne kelljen szembesülni vele, elnyomjuk mélytudat szintre, és itt rögzül.
Az életutazás valójában hasonlít a regressziós hipnózishoz, de ezt a módszert csak pszichológus végezheti, és hipnózisban történik.
Az életutazás, belső utazás, lélek szinten történik egy mélytudat állapotban, ahol a páciens teljesen tudja kontrollálni az eseményeket, és önmagát. Ezen a szinten senkit sem lehet akarata ellenére befolyásolni. A terápia alkalmával, a páciens felveszi a kapcsolatot a felsőbb tudatos énjével. Ez az állapot mélytudat szinten történik, ezáltal kiválóan alkalmas rá, hogy a rögzült eseményt feloldjuk.
Úgy, hogy az időben visszamegyünk, megkeressük azt az emléket, ami előidézte a betegséget.
A páciens újra átéli a tudatalattiba mélyen elnyomott élményt, és a felszínre hozza, egészen addig, míg a közömbössé nem válik az adott történés iránt. A végén megerősíthetjük pozitív élmény behelyettesítésével. Így az emlék megmarad, de már nem okoz problémát, szorongást vagy fájdalmat, és az emlék súlya leesett róla. Előfordulhat, hogy az adott betegség okát nem találjuk a jelen életben, így egy előző életbe kell visszavezetni a pácienst.(pl.: nem indokolt szív problémánál szembesülhet vele, hogy a halálát egy tőr okozta, amit a szívébe fúródott. Ennek lenyomatait áthozta a jelenbe, és bizonyos jelen életbeli hatás következtében ez a felszínre tört, pszichoszomatikus betegség formájában.)
Judy Hall szerint a reinkarnációs terápia, „annyit jelent, hogy nemcsak a testre terjed ki a gyógyítás, hanem a tudatra, az érzelmekre és a szellemre is. Visszaviszi a pácienst a születése előtti életbe, hogy rájöhessen, milyen nehézségekbe ütközik jelenlegi élete során.
A reinkarnációs terápia alkalmazásának a célja a mostani életminőség javítása. Tárgya a mostani élet könnyebbé, jobbá tétele.
A reinkarnációs terápia az ok-okozat elvén alapszik (melyet karma néven is ismerünk). Ami valaha, egy múltbeli időpontban elkezdődött, most hatást gyakorol az érintett személy testi, érzelmi, tudati vagy szellemi egészségére.
Ez az ok lehet többek között valamiféle vágy, gondolat, érzés, érzelem, fogadalom, ígéret, döntés, ürügy vagy traumatikus élmény.
A megelőző életből származó okok a jelenben fóbiaként, krónikus betegségként vagy rossz fizikai állapotként, függőségként, szellemi fogyatékosságként, kapcsolatteremtési zavarokként, bizonyos személyek iránti megmagyarázhatatlan vonzalomként vagy viszolygásként, visszatérő rémálomként vagy egyszerűen csak rossz közérzetként manifesztálódhatnak.”
„ A lelki gyógyításhoz hozzátartozik a „lélekrész mentés”.
Ez annyit jelent, hogy bizonyos visszatérő kezelhetetlen félelmek, fájdalmak, bizonyos események által megélt trauma esetében olyan léleksérülés áll,- az illető egy lélekrésze (akármekkora darabja), bármely időben és térben, (ez lehet előző élet is) rettegés, félelem fogságába kerül. (Rázárul az adott időpillanat, és számára ott megáll az élet). Ilyenkor az átélés lesz az egyetlen megoldás, és a megértés.”

"Úgy mondják, hogy amikor megszületünk, mindannyian tiszta, hibátlan gyémántként jövünk a világra. Aztán az életünk során sok-sok érzelmi "szemetet" szórunk erre a drágakőre, amely eltompítja annak szépségét és természetes ragyogását.
Amikor felnőtté válunk, ezt az egész szeméthalmot fényesen csillogó lakkal festjük be, hogy elfogadható legyen. Csak annyit tettünk, hogy a szemétdombot talmi csillogással vontuk be, de midőn a külvilág felé fordulunk és bemutatkozunk, hogy "íme, ez vagyok én", csodálkozunk, hogy miért nem talál minket senki lenyűgözőnek.
Ám, ha különösen szerencsések vagyunk, valamiféle kegyelem vagy sorsfordító tanfolyam, könyv, krízishelyzet vagy betegség révén az élet megajándékoz bennünket a lehetőséggel, hogy keresztültörjük ezt a lakkozott burkot.
Ekkor úgy tűnik, hogy egy ideig csak a szemétdombot lapátoljuk. De végül, a sok hulladék és kacat alatt feltárul a fölbecsülhetetlen értékű drágakő, ami mindig is ott szikrázott a maga tiszta tiszta, hibátlan szépségében.
Felfedezzük, hogy mindig is ez a tiszta, tökéletes gyémánt voltunk, csak életünk eddigi időszakában végig azt hittük, hogy az a limlom vagyunk, ami ezt eltakarta.
Néhányunk, bár megpillantja saját belső ragyogását, mégis hamar megfeledkezik róla, vagy pontosabban úgy tesz, mintha nem tudná, ki is ő valójában, és újra a fényes, lakozott felszínnel azonosítja magát."
Brandon Bays: Belső utazás (részlet)
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.